Hoe voeg je video toe aan jouw emailcampagne

Emails zijn een schitterende manier om jouw video’s te verspreiden. De meest logische manier zou zijn om deze in te sluiten in jouw emailcampagne. Maar dat is het niet.
De meeste emailprogramma’s geven ingesloten video’s niet correct weer. Het zal soms werken maar zeker niet altijd en dat risico willen we niet nemen.

Maar … hoe doe je het dan wel?

In eerste instantie zorg je ervoor dat jouw video ergens terug te vinden is: op een landingspagina, youtubekanaal, … op die manier heb je een link om naar door te verwijzen

Daarna maak je een screenshot van jouw video. Deze kan je dan gebruiken als afbeelding voor jouw emailcampagne.

Laad nu de afbeelding op in jouw emailcampagne en link de afbeelding door naar de plaats waar de video staat. Zowat iedere emailclient geeft afbeeldingen correct weer.

De ontvangers zullen in hun email een screenshot zien van jouw video en als ze er op klikken worden ze direct meegenomen naar de plaats waar jouw video staat. Als je jouw video op een landingspagina van jouw website hebt gezet, heb je ook nog eens het voordeel dat je jouw ontvangers nog extra informatie kan meegeven en CTA’s kan toevoegen.

Gebruikte tools:

emailcampagnes beheren: mailchimp
afbeeldingen bewerken: pixlr editor

Onze posts bestaan uit nieuwtjes, informatie en praktische tips zonder de intentie te hebben volledig te zijn. Onze berichten vloeien vaak voort uit vragen van en ervaringen met onze klanten. Dus heb jij nog vragen, aanvullingen, opmerkingen of ervaringen en je wil deze met ons delen mail ons.