Weet Google dat je bestaat?

Zet je bedrijf op de kaart met Google Mijn Bedrijf

Google jezelf eens? Wat veschijnt er in de zoekresultaten?  Sta jij er tussen? Neen?

Hoog tijd om een Google Mijn Bedrijf profiel aan te maken en jouw onderneming binnen enkele stappen gratis online in de kijker te zetten. Op die manier kom je in de zoekresultaten en in Google Maps terecht.

Het doel van lokale shops en services blijft nog altijd volk over de vloer krijgen of klanten in de buurt aantrekken. En de meerderheid begint zijn zoektocht op Google alvorens naar de winkel te gaan, dus je hebt er alle belang bij dat ze je daar vinden.

Juist ja, jij hebt al een website, Facebook, Instagram, … Moet je daar dan ook nog eens tijd in investeren?

Ons antwoord is ja! Als al de andere kanalen al op punt staan, is dit een versterking van jouw online aanwezigheid. En als je nog niks hebt, is dit de eerste stap richting online en bovendien is het gratis.

wat betekent GOOGle Mijn Bedrijf voor jou?

In de storm van sociale media zoals Facebook, Instagram, Twitter, TikTok en Snapchat wordt vandaag maar al te vaak onze trouwe en eerste vriend Google vergeten.
Google Mijn Bedrijf is misschien wel de meest onderschatte marketingtool die er bestaat.

Met een listing aan te maken op Google Mijn Bedrijf kom je in Google Search en Google Maps terecht.

Google geeft meer en meer lokale resultaten en map listings weer in de zoekresultaten, ideaal dus voor lokale SEO. Het loont echt wel de moeite om hier tijd voor vrij te maken. Je verhoogt jouw kansen aanzienlijk om online gevonden te worden.

Je kan afbeeldingen gebruiken, jouw contact info en openingsuren toevoegen, events en promoties aankondigen, reviews ontvangen en nog veel meer om je online te presenteren aan potentiële klanten.

Meld je aan op Google Mijn Bedrijf

Ga naar Google Mijn Bedrijf en klik op ‘ga aan de slag’. Je wordt door een eenvoudig proces geloodst om jouw onderneming aan te melden. Vergeet na aanmelding jouw bedrijf niet te verifiëren. Binnen de 14 dagen ontvang je een brief per post met een verificatiecode. Deze code moet je ingeven in Google Mijn Bedrijf.

Opgelet! Kijk vooraf eens of jouw onderneming niet in de Google Listing voorkomt. Indien dit het geval is, ga je naar ‘ben je eigenaar van het bedrijf’ en volg vandaar de verdere stappen.

Google Mijn Bedrijf beheer je makkelijk online en via de mobiele app, zelfs als je meerdere fysieke locaties hebt.

Optimaliseer Google Mijn Bedrijf

Eens het account is geverifieerd kan je van alle functies van Google Mijn Bedrijf gebruik maken.

Je kan jouw bedrijfsinfo up to date houden, vakantiedagen aanvullen, openingsuren wijzigen, foto’s uploaden, events aanmaken, promoties in de kijker zetten, klanten vragen om reviews te schrijven, analytics raadplegen, …

Nog veel te weinig ondernemers gebruiken Google Mijn Bedrijf. Haal er jouw voordeel uit en blijf de concurrentie een stap voor. Start nu! Succes!

Wil je hulp bij het opzetten van Google Mijn Bedrijf of bij lokale SEO? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Privacy Beleid
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.