Jouw video is klaar, je bent tevreden over het resultaat. Nu moet je er voor zorgen dat jouw video de nodige aandacht krijgt. Je wil meer kijkers voor jouw video, hoog tijd dat iedereen hem ziet! Met een goede distributiestrategie kom je al een heel eind. Waar kan je jouw video allemaal plaatsen?

Meer kijkers voor jouw video door te posten op verschillende kanalen

1. Youtube

video uploaden naar youtubeYoutube blijft de nummer 2 zoekrobot na Google. Op het youtube kanaal kan je de aandacht voor jouw video winnen. Het hoofddoel is uiteindelijk kijkers naar jouw website te leiden om daar meer content te vergaren zonder dat ze enige afleiding hebben van andere video’s

 

2. Website

video toevoegen aan websiteMaak jouw website persoonlijker met video. Probeer bezoekers langer te houden en meer te overtuigen door  video op jouw website te plaatsen. Video’s zorgen ook voor een hogere conversie. En omdat bezoekers langer op jouw website blijven met video word je ook beloond door Google in de zoekresultaten.

3. Emailmarketing

video in emailmarketing

Video inzetten in jouw emailmarketing is een goede keuze. Tal van studies en ervaring tonen aan dat er aanzienlijk meer wordt doorgeklikt wanneer jouw emails of nieuwsbrieven video bevat.

4. Email handtekening

video in email handtekeningZet bij jouw handtekening onderaan telkens een link naar jouw video. Telkens je een nieuwe video upload kan je de link veranderen.

 

 

 

5. Facebook

video-facebookZet jouw video op jouw Facebookpagina. Laad jouw video’s direct op op het Facebookkanaal en deel ze niet van jouw Youtubekanaal. Facebook geeft de voorkeur aan video’s die je rechtstreeks op hun kanaal oplaadt.

 

6. Twitter

video op twitterLaad jouw video op op Twitter. Hou er rekening mee dat de maximale lengte voor een Twittervideo 2 minuten en 20 seconden is.

7. Instagram

video op instagramOp Instagram kan je video uploaden tussen de 3 en 60 seconden.
Is jouw video langer? Maak dan een korte teaser en maak ze warm voor jouw langere videoboodschap.

8. Pinterest

video op pinterestOok op Pinterest kan je video plaatsen. Wat handig is, is net onderaan de ingesloten youtubevideo’s op jouw website een ‘pin it’ button te plaatsen op die manier kan  video makkelijk gedeeld worden op Pinterest.

9. Linkedin

video toevoegen in LinkedInOp LinkedIn kan je video delen bij de statusupdates maar daarnaast kan je ze ook toevoegen aan jouw persoonlijk profiel.

 

10. Slideshare

video toevoegen in slideshareSlideshare is het presentatiekanaal van LinkedIn. De ideale plaats dus om de aandacht van een B2B publiek te winnen. Je kan op een eenvoudige manier video toevoegen aan jouw presentaties.

 

Extra tip voor hotels, restaurants en toerisme:  Tripadvisor

video op tripadvisorWist je dat je ook op tripadvisor kan video uploaden. Ideaal voor hotels, restaurants en toerisme in het algemeen. Mis deze kans niet!

 

checklist-distributie-videoDaarnaast zijn er nog tal van mogelijkheden om jouw video in te zetten in jouw marketingstrategie. Denk maar aan beurzen, (partner)blogs, persvoorstellingen, …

Mis vanaf nu geen enkele kans meer om jouw video te delen.

Download deze handige checklist om jouw video zoveel mogelijk te verspreiden.

Onze posts bestaan uit updates in online marketingland, informatie en praktische tips zonder de intentie te hebben volledig te zijn. De berichten vloeien vaak voort uit vragen van en ervaringen met onze klanten. Heb jij nog vragen, aanvullingen, opmerkingen of ervaringen of je wil gratis advies? Mail ons.